16 mei 2003 | Dit nieuwsbericht hoort bij het advies Ethiek met beleid

Opening Centrum voor Ethiek en Gezondheid Samenwerkingsverband tussen Gezondheidsraad en de RVZ.

Vrijdagmiddag 16 mei 2003 vindt de officiƫle opening plaats van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid. Dat gebeurt in een satellietbijeenkomst van het internationale congres Ethics and public policy, dat de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in Utrecht organiseert.

Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) is ingesteld door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en is een samenwerkingsverband van de Gezondheidsraad (GR) en de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). Het CEG signaleert ontwikkelingen op het gebied van gezondheid die een plaats verdienen op de ethische beleidsagenda van de overheid en rapporteert daarover aan de minister van VWS en het parlement. Daarnaast is het CEG een informatie- en verwijspunt voor beleidsmakers, professionals en andere geĆÆnteresseerden over onderwerpen op het terrein van ethiek en gezondheid. De website, www.ceg.nl, geeft achtergrondinformatie, adressen en links.

Contact

info@rvz.net

Publicaties

Nieuwsbrief RVZ

De RVZ verstuurt regelmatig een nieuwsbrief per e-mail. U kunt zich hier gratis op abonneren.


Achtergrondstudies

RVZ gebruikt cookies voor het registreren van de bezoekers en voor het goed laten functioneren van de site Akkoord Liever niet